Oficjalne stanowisko Górnika: Nie ma planów odwołania meczu z Legią

Górnik Zabrze zajął oficjalne stanowisko w sprawie decyzji Komisji Licencyjnej, która nakazała klubowi znalezienie innego, niż modernizowany stadion na Roosevelta, obiektu do gry.
Klubowy komunikat ukazał się na oficjalnej stronie Górnika .

"Górnik Zabrze wyraża zaniepokojenie i zdziwienie pismem Komisji ds. Licencji Klubowych Ekstraklasy, przesłanym 14 lutego 2012 roku." - czytamy w komunikacie.

Władze klubu poinformowały, że w czwartek w Warszawie pojawią się prezes Artur Jankowski oraz wiceprezydent Zabrza Krzysztof Lewandowski. Będą uczestniczyli w posiedzeniu Komisji Odwoławczej. "W trakcie posiedzenia zostaną przedstawione wszystkie argumenty i dowody wskazujące na to, że Górnik postępował zgodnie z wymogami procedury licencyjnej." - stwierdzono w komunikacie.

Według przedstawicieli Górnika przygotowania do spotkania z Legią toczą się cały czas. "Na dziś nie ma żadnych planów odwołania niedzielnego meczu 18. kolejki T-Mobile Ekstraklasy Górnik Zabrze - Legia Warszawa. Przypominamy, że do tej pory stadion w Zabrzu, pomimo toczącej się zaawansowanym trybem budowy uzyskał pozytywne referencje oraz dopuszczenie do organizacji imprez masowych zarówno przez przedstawicieli Straży Pożarnej, Policji oraz władz Zabrza." - zaznacza klub.