Oświadczenie Polonii Bytom w sprawie braku licencji

Zarząd Polonii Bytom wystosował oświadczenie w sprawie wstrzymania decyzji licencyjnej dla bytomskiego klubu do dnia 18 czerwca
,,Zarząd K.S. ,,Polonia" Bytom S.A. już od prawie roku realizuje program naprawczy bytomskiego Klubu. Znaczna część zadłużenia sięgająca kilkunastu milionów, a powstałego w okresie gry drużyny Polonii w Ekstraklasie, została zniwelowana o ponad 70% i gdyby wziąć pod uwagę okres ostatnich 11 miesięcy, odcinając się od lat ubiegłych, Polonia Bytom grająca w pierwszej lidze zakończyłaby rok finansowy dodatnio. Dzisiejsze przeniesienie rozpatrzenia wniosku dotyczącego przyznania licencji na 18 czerwca, spowodowane jest głównie nieuregulowanymi zaległościami, dotyczącymi ubiegłych sezonów a obejmującymi zaległości wobec ZUS-u, Urzędu Skarbowego, oraz byłych piłkarzy, którzy występowali w niebiesko-czerwonych barwach w najwyższej klasie rozgrywkowej w Polsce. Czynimy starania, by zaległości, które powstały jeszcze w Ekstraklasie, zostały jak najszybciej uregulowane. Jesteśmy przekonani, że wdrożony obecnie program naprawczy dotyczący finansów Spółki, zostanie zrealizowany i Polonia Bytom otrzyma 18 czerwca licencję upoważniającą ją do udziału w rozgrywkach piłkarskich". Zarząd K.S. ,,Polonia" Bytom S.A.

Polonia i inni... Cały sport na Śląsku na Facebooku Śląsk - Sport.pl »